El-sykler

Viser alle 3 resultater

Stadig flere velger el-sykkel

Synes du det med tunge motbakker er med på å ødelegge opplevelsen av en ellers så trivelig sykkeltur? I så fall er du ikke alene – stadig flere nordmenn velger nå elektrisk sykkel fremfor «normal» sykkel. Med en elektrisk sykkel kan du nemlig få den drahjelpen (eller dyttehjelpen?) du trenger når motbakkene blir for tunge. Det er nemlig en misforstått oppfatning at en el-sykkel er noe for de late, ettersom det kun er snakk om mildere hjelp for de røffeste partiene. Det kan være svært praktisk enten du befinner deg på en aldri så liten sykkeltur, eller dersom sykkelen er det daglige fremkomstmiddelet for å ta seg frem og tilbake fra jobb.

Gode grunner til å velge en el sykkel

Stadig flere nordmenn velger elektrisk sykkel som sitt vanligste fremkomstmiddel. Det er mange fordeler med en el-sykkel sammenlignet med en vanlig sykkel, men det er kanskje først og fremst for de som bruker sykkelen når man skal på jobb at man vil dra nytte av dens motoriske funksjoner. For hvis du kjenner deg igjen i det at du hater å komme svett frem til jobb, så er en slik sykkel det rette produktet for deg. Den dyttehjelpen du kommer til å få gjøre at du slipper å dusje når du kommer på jobb, og du kan til og med slippe å skifte antrekk.

Samtidig så er ikke en el-sykkel noe motorisert kjøretøy der du bare slapper av. Du må selv bidra til fremdriften på vanlig måte, men det er altså først og fremst i bratte partier eller oppoverbakker at sykkelen blir nyttig. Og ettersom det er snakk om energi som du selv skaper, så sparer du naturligvis miljøet på å velge en elektrisk sykkel fremfor motoriserte kjøretøy som bil, scooter eller moped.

Andre åpenbare fordeler med el-sykler er at du sliper all kø, og at du slipper å bekymre deg for parkeringsplass. Du sparer naturligvis også en hel del penger på drivstoff og alle andre utgifter som er forbundet med bil! Selv om enkelte vil synes at prisen for en god el-sykkel er noe dyr, så skal det ikke lange tiden til før du har spart inn kostnadene som du ville ha måtte brukt på annen transport. Behøver du flere gode grunner til å velge en elektrisk sykkel?

Hva koster en elektrisk sykkel?

En elektrisk sykkel behøver nødvendigvis ikke å koste skjorta, og som vi nevnte tidligere kan man anse dette som en engangsinvestering som raskt har spist opp de utgiftene man ellers ville hatt til annen transport. Prisene ligger på alt fra 8000 og oppover til 50 000 kroner for de mest avanserte syklene. Her må man selv vurdere hva som er nødvendig for ens egen bruk, og om man for eksempel også ønsker å bruke sykkelen på vinterstid.

Husk at det er viktig å behandle din el-sykkel på samme måte som du ville ha behandlet en bil. Også sykkelen behøver jevnlig pleie og vedlikehold for at den skal fungere og holde seg som om den var ny. Vi håper å se deg på veiene!