Elektrisk scooter

Viser alle 2 resultater

El-scooter

Er du miljøvennlig og samtidig ønsker en eksosfri men effektiv måte å komme deg fra A til B på? I så fall bør du vurdere å skaffe deg en elektrisk scooter – som helt klart er fremtidens fremkomstmiddel både hva miljø og økonomisk fornuftighet angår. Det er kanskje først og fremst salget av el-sykler som har tatt mest av i Norge, men for deg som trenger en raskere og mindre krevende måte å ta deg frem på, så er en elektrisk scooter eller el-moped midt i blinken. Det er billig, miljøvennlig og ikke minst svært effektivt!

Fordeler med en elektrisk scooter

Du har helt sikkert fått med deg elbil-bølgen som suser over Norge. Det er kanskje ikke så rart, med de mange fordelene som elektriske biler følger med seg. Men visste du at disse fordelene også gjelder for elektriske scootere og mopeder? Det betyr at du kan dra nytte av ting som gratis parkering, bompassering, kollektivfelt og ikke minst lave innkjøpspriser på grunn av null moms! Således får man svært mye igjen for å investere i en elektrisk scooter, og da har vi enda ikke nevnt den billige kjøringen.

For så drivstoffgjerrig som en liten el-scooter er, så får man svært lave kostnader per mil. En elektrisk scooter bruker i utgangspunktet lite strøm, men kostnaden for å lade en slik doning er svært lav. Du kan nærmest belage deg på å betale en slikk og ingenting for den daglige bruken av kjøretøyet. Men hva med avstanden? Joda, de fleste el-scootere kan ta seg fra fire til syv mil på en enkelt opplading. Det skulle holde for de aller fleste å ta seg både til og fra jobb, og kanskje innom et par butikker på vei hjem til og med.

Og så var det det miljøvennlige aspektet ved å velge en elektrisk scooter fremfor noe annet motorisert kjøretøy. Du utsetter miljøet for svært få skadelige stoffer, og kan følgelig bruke doningen med god samvittighet. Når det kommer til hastighet og akselrering, så kan en el-scooter på alle måter hevde seg med de «vanlige» scooterne som selges på det norske markedet.

Hva koster en el-scooter?

Ettersom man slipper å betale moms på elektroniske fremkomstmidler, så vil en el-scooter alltid være et rimelig alternativ til de vanlige, motoriserte scooterne og mopedene. Akkurat hvor mye man må betale for en slik elektrisk scooter vil naturligvis avhenge av flere faktorer, der motorstyrken og batteristørrelsen først og fremst er avgjørende for prisen. Her må man nesten selv vurdere hva man har behov for, men på generelt grunnlag så kan man si at man får mye el-scooter for pengene.

De billigste modellene har priser på ned mot 12 000 til 15 000 kroner, men er forholdsvis enkle. Dette er dog også blant de mest populære, ettersom de oppfyller det man ønsker – at man kommer seg frem. Man får også mer avanserte og komplette modeller til priser opp mot 50 000 kroner, så her kan man egentlig selv bestemme hva det er behov for.