Ståhjulingens bruksområder

Nå som ståhjuling endelig har blitt lovlig som fremkomstmiddel på norske veier, er det nok svært mange som vil stille seg spørsmålet om hva man egentlig skal med en slik doning. Det er jo en slags krysning av en elektrisk sykkel og en elektrisk scooter, bare at de to hjulene er plassert horisontalt – så hva skal man egentlig med den?

For turister

Et av de mest populære bruksområdene (så langt) for ståhjulinger i utlandet, er for turister. Når man skal oppleve mye på kort tid i varmere strøk kan det fort bli slitsomt å gå for langt, og hvis man tar taxi blir det både dyrt og man mister den frihetsfølelsen at man kan stoppe hvor man vil. Med en ståhjuling kan du ta deg frem nøyaktig dit du vil, på en effektiv og miljøvennlig måte samtidig som du slipper å slite deg ut. Man kan regne med at turister på besøk i Norge gjerne kommer til å bruke en slik en når de skal se Akershus festning eller for en kjøretur langs det vakre fjordlandskapet.

På arbeidsplasser

Enkelte arbeidsplasser har allerede tatt i bruk ståhjulinger som fremkomstmiddel, og det vil garantert bli mer aktuelt nå som doningen har blitt lovlig i Norge. Kjøretøyet er meget praktisk på store arbeidsplasser der man vanligvis må gå mye i løpet av en dag, som på for eksempel flyplasser. Ved å bruke en ståhjuling så kan du bruke den sparte energien på noe helt annet – og slike burde kanskje vært utplassert på IKEA?

Som fremkomstmiddel!

Ikke minst så kan en ståhjuling brukes som et helt vanlig fremkomstmiddel, akkurat som en sykkel eller en bil. Kanskje for å gå tur med bikkja? Hastigheten kan tilpasses nærmest gåtempo, eller opptil 20 km/h dersom du har det travelt. En ståhjuling (mange forbinder navnet Segway som en universal betegnelse for ståhjulinger) er utmerket for å ta seg fra A til B, enten det er snakk om skole, jobb eller bare en tur på butikken.